06 august 2013

Jeg har ventet på det og NU sker det så..

 

 

 

IMG_6141Den her kæmpe røde bandit kører på “ min ” mark nu..

 

 

Alle bekymringer overskygges med et trylleslag, da jeg inde fra huset hører lyden af motor udenfor, og jeg fra mit køkkenvindue kan se den røde høstmaskine langsomt sive forbi.  Jeg griber mit kamera og her er dagens absolutte højdepunkt i billeder:

 

IMG_6132IMG_6137IMG_6139IMG_6144IMG_6149IMG_6156IMG_6161IMG_6164IMG_6168IMG_6174IMG_6181IMG_6184IMG_6185IMG_6186IMG_6189IMG_6190IMG_6192IMG_6195IMG_6197IMG_6198IMG_6200IMG_6202

Rammet ind af mine træer, slutter historien om den dag marken blev mejet og kornet høstet.

 

Åhh jeg ER så lykkelig hernede, og jeg VIL overkomme mine spekulationer.

 

 

 

 

PS: jeg skal nok berette når jeg er klar til det.. ;)

22 kommentarer:

 1. Ja det er nogen fantastiske maskiner..:-)
  Jeg har dem jo også på alle sider af haven. I år er der rapsmarker her rundt os. De skifter jo med korn et år, så majs og raps.
  Det er flot at se på, men nu er man jo blevet så vandt til det efter alle de år vi har boet her. Nogen af de enorme maskiner spytter jo samtidigt med at de høster hø ud i store baller.
  Ikke mærkeligt at den danske bonde må gældsætte sig for millioner når man ser de maskiner..

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag er det marken på den anden side som får en tur, og det er utroligt som det ændrer landskabet helt.

   Rigtig god dag
   Knus :)

   Slet
 2. Det bedste nye liv, du har haft ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der ingen tvivl om Marianne ;))

   Slet
 3. Er der ikke plads til 2 i sådan en maskine. Du kunne da prøve at spørge, om du må køre med en tur. Hilsen Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der helt sikkert, men jeg tør da ikke spørge om sådan noget hihi :)))

   Slet
 4. Som Mette skriver, så kan man altid spørge om man må prøve, at køre med. Vi har selv sådan et stort rødt "dyr" at tærske med og ved hver høst er der børn og voksne der nok lige som du , står i vejkanten og kigger imponeret og der bliver givet ture, fordi bonden ofte syntes, at det er hyggeligt at give andre den store oplevelse.
  Så hop ud i det :-)
  Mvh.Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg alligevel have lidt mere mod til at spørge om hihi, men måske næste år :))

   God dag til dig Julie :)

   Slet
 5. Jeg tænker også at du kan nå at gøre dig gode venner med makinsbestyren inden næste år, og få en tur med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mod, Pernille.. Jeg skal nok lige have hilst på dem først tror jeg :)))

   Slet
 6. Lige lidt naturvidenskab til en stakkels 'kjøwenhawner'; når det er korn der høstes, så er dét der ligger tilbage på marken ikke hø men halm (hø er tørret græs) 'bilen' er en traktor med en kornvogn og den store brandbilrøde høstmaskine hedder en mejetærsker. :o) :o)
  Det ér en spændende/dejlig verden der åbenbares for dig og som du måske ved nu, så er duften af nyhøstet korn en helt særlig dejlig duft (personligt synes jeg, at byghalm dufter bedre end hvedehalm, som er det der er høstet hos dig i dag ...)
  God høst :o) Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Ha Sanne :-) Som landmandsdatter tænkte jeg det samme om "fagudtrykkene" da jeg læste Henriettes indlæg , men det er bare så skøn en oplevelse at være en del af eller tilskuer til det store høst arbejde- og det synes jeg brænder så skønt ud igennem skærmen :-) Og der plejer da altid at være plads til en ekstra gæst i det store førerhus :-) Især hvis man kommer ud med drikkevarer til at dæmpe støvet med :-)

   Slet
  2. Ja altså I to.. jeg har I er morsomme er I ;)) Jeg har jo slet ikke nogen anelse om, hvad sådan nogle maskiner hedder, så det er faktisk herligt at der lige kommer lidt input så jeg kan blive lidt klogere :)

   Uanset, så synes jeg bare det er så dejligt at følge med i, og det kan I heldigvis fornemme, hvilket gør mig endnu mere glad hihi.

   Rigtig god dag til jer begge :))

   Slet
  3. Tak Henriette:-) det smitter :-)

   Slet
 7. Svar
  1. Tak Miri. Jeg er sikker på at du har det på samme måde med høsten ;)

   Slet
 8. - og som Ellen Katrine skriver er koldt læskende saft noget der sættes pris på i høsten, fr det er en tør og støvet omgang...
  - ogherrer muligheden så for at få kontakt til en i lokalområdet der med garanti kan hjælpe med kontakt i forbindelse med vinterens brænde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal helt klart huske at være klar med kolde drikke næste gang der er mulighed for det Anette. Jeg er ved at etablere mig og er om mig med at hilse på hver gang der komme folk forbi. :)

   Slet
 9. - og du vil blive husket som hende der var venlig at tænke på dem.... Det er med at så de små frø til kontrakterne...senere kan du måske cykle forbi og sådan tilfældigt spørge til om landmanden kender nogle der sælger billigt træ....
  Super skønne billeder af høsten...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg huske og mange tak for tippene, det er gode råd jeg vil gemme :)

   Kh og dejligt at du kan lide billederne Annette :)

   Slet
 10. Du skal altså overhovedet ikke være bekymret for at spørge! Landmanden ELSKER sin maskine og viser hellere en gang frem! Lidt selskab plejer at være kærkomment, især hvis du har lidt småkager og noget saft i lommen ;-)Tænk på, at han er TOP GLAD, da han nu skal høste frugten af et års arbejde - og hans begejstring deler han hellere end gerne...hej fra et sted hvor de tripper, for at komme igang med høsten!

  SvarSlet
 11. Hej og også tak til dig fordi du opfordrer mig til at spørge. Lige nu er det jo lidt for sent her, men der er en mark længere nede af vejen, som endnu ikke er høstet såå... ;)

  Og pøj pøj når det bliver din tur forresten :))

  SvarSlet