08 august 2013

En haveejers venner og fjender

 

 

 

IMG_0675Ham her, som gør klar til landing er en god ven og..

 

IMG_0677

..  ham her er IKKE en god ven. Og så nytter det ikke at han er smuk og blød at se på, for efter han og familiens besøg ser der sådan ud:

IMG_6207Lasede planter. De ER godt nok ved at være på det sidste, men alligevel.

 

IMG_6208

Lidt blomster sidder tilbage, og der er også flere knopper på spring, men om lidt har jeg høstet mere end rigeligt at “bærrene”, og så flår jeg det hele op og smider det på komposten.

 

IMG_0685

Stenbeddet skal, så snart jorden er blød nok, forhøjes endnu mere og så har jeg skud af vilde jordbær, som skal sættes ud. Den ene jeg satte i år vokser så fint, og er en god stopper for ukrudtet.

IMG_6094

3 kommentarer:

 1. Hej igen Henriette!
  Tænkeboksen i dag lå oppe i klitterne på stranden, og da jeg sad og kiggede på alle de mange modne hyben, kom jeg til at tænke på, at som barn elskede jeg hybensuppe, og du har jo lige erklæret, at du godt kan lide suppe.Dengang tørrede min mor og jeg frugterne til vinterbrug; men i dag har vi jo dybfryser, således at c-vitaminer og andet godt bevares meget bedre. Somme tider fik vi kammerjunkere i eller bare en lille klat flødeskum. Det smagte himmelsk.
  Hybensuppe var også godt - med skiver af friske pærer om efteråret, når der var friske at få. De blev så hurtigt lidt blålige, når de havde ligget lidt i den varme suppe, men de smagte skønt.
  Bon appétit
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Husk at mange af de små lådne larver bliver til skønne sommerfugle, der er smukke at se på og vigtige som bestøvere, eller natsværmere, der også er det. Samtidig er de vigtig mad for andre dyr. Sådan hænger alting sammen, og smukke blomster betyder i virkeligheden livsgrundlaget for andre små levende væsener. :-)

  Det du skrev tidligere om penge til mad og brænde - aj, du skal da have varme her i vinter. Hvad med ham skovejeren, du kender; kender han ikke et sted, hvor du kan få billigt brænde? Det kan også være, at du kan få lov til at sanke brænde et sted - det skal så tørre, før du kan bruge det, så det kan først blive til næste år. Er der et sted hvor du kan redde dig nogle fyrretræspaller, der kan skæres op? De bliver ofte kasseret, men brændet er jo ubehandlet og derfor OK (selv om fyrretræ brænder lidt voldsomt). Hvad med at sætte en annonce op i den lokale Brugs... måske er der nogle, der har brænde til overs, som de gerne vil af med?

  Med hensyn til mad, ja så ville jeg jo lave en køkkenhave til næste år. Her til vinter kunne du have grønkål stående udenfor (de må godt få frost) og dyrke spirer i vindueskarmen. Det koster ikke så meget med frø. Der må være andet smart at gøre i stedet for skvalderkålen (i øvrigt en skøn idé at spise dig igennem den... det har jeg altid spøgt med, at man skulle gøre.. ;-) ) Knus

  SvarSlet
 3. Kom til at tænke på; Du har jo lavet hyldeblomstsaft.... ergo må du have hyld i nærheden. Hvad med at plukke hyldebær, de bliver snart modne...og så lave suppe? Med lidt Atamon kan de holde hele vinteren. Jeg har stadig 3 flasker fra sidste år.

  SvarSlet