18 januar 2014

Siden sidst og kort sagt

 

 

Jeg har fået taget lidt billeder med mobilen i denne uge, og dem bruger jeg til at fortælle sidste nyt fra syden.  ( obs: igen et laaaangt skriv )

 

IMG_2897

Jeg sover SÅ ringe i øjeblikket. Ja faktisk har jeg tre nætter i rap slet ikke sovet, og den ene af dem, var natten med det sne vi fik i denne omgang. Ved tretiden tog jeg en rask beslutning og gav fanden i fornuft, trak i tykt tøj og støvler. og stornød den SJÆLDNE ro, stilhed og fred man finder i Rødby. ( beklager folkens.. det er muligt at Rødby bliver betragtet af storbyfolk (( incl mig selv FØR 1. dec)), som en død by. Det er IKKE tilfældet, og faktisk er her til tider ligeså meget uro, støj, bilræs og ballade, som midt i Brønshøj! ) Nå, men jeg tog de første skridt i sneen på fortovet. Gik ned gennem haven og hen til skolen og tilbage igen. Åhh det var fantastisk. Og jeg indrømmer her, at jeg i den grad har svært ved at komme videre. Ved godt det vil få nogle op af sofaen og skælde ud, fordi jeg er en forkælet pensioneret kælling, der ikke kan klage sålænge jeg dog har tag over hovedet. Det er bare sådan JEG føler det. I mit lille dukkehus, som har mange fine, og for andre også skønne muligheder, sidder jeg altså. Og aldrig før har jeg boet SÅ mørkt et sted. Jeg er 161 cm høj og jeg kan røre loftet med hænderne, hvilket måske bidrager til den underlige fornemmelse jeg har af, at hovedet bliver trykket ned i lungerne på mig. Jeg har det ligså skidt her, som da jeg sad på krisecenteret, og der var vinduet større end her! Da huset ligger ud til fortovet kigger alle forbigående ind i min stue, så jeg synes ikke om at trække persiennerne op. Kun dreje dem lidt, og det giver ikke lyset nemme forhold at komme ind under. Som det sky menneske jeg er i den virkelige verden, er det virkelig svært at vænne sig til, men.. jeg ved at jeg er en dør til at vænne mig til nye omgivelser, og uanset hvordan jeg kæmper er følelsen af uprivathed ikke til at slippe af med.. Den fylder mig når jeg sidder ude i haven for, at få lidt rum over mig og luft ind i mig, og jeg ligeså tydeligt kan høre det brage ud af værtshuset med den knaldrøde gummibåd, og samtidigt også kan høre en nabo brokke sig over manglende sex og for lidt bajere.. Ja undskyld, men det er altså det jeg har at arbejde med, og min tanke er at når det bliver sommer, så vil det næsten stensikkert være en saga blot med stille aftener i haven. Man kan vænne sig til alt, også jeg. Så det kommer jeg vel også til, men ro og fred DET er der ikke her. Heller ikke når der sent om aftenen i mørket pludseligt lyder råb og løben.. Fra ukendte teenagere, som bruger min indkørsel og have til at spæne igennem, når de skyder genvej et eller andet sted hen. Og jeg næste morgen kan gå ud og samle tomme dåser, slikpapir og plastikaffald op. I min have..

 

 

HOV!   Det var slet ikke meningen at jeg ville fortælle om det her. Frygter i den grad blive skudt i skoene, at jeg er både utaknemmelig og tvær. Det føler jeg nemlig ikke selv jeg er. Jeg føler mig kun ked af det. Og lidt fortabt. Her. For enden af Danmark. På en ellers helt vidunderlig ø.

 

Undskyld. Vi skynder os videre:

IMG_2898IMG_2907

 

 

I sidste weekend fik jeg strikket mig en cardigan. I den lækreste uld. Kæmpe og oversize var den, men øh.. ikke da den var nænsomt koldskyllet og tørret. Beklager at jeg ikke har klædt mig fint på for at vise den frem, men som det ses går den ikke længere ned til knæene eller har dejligt lange brede ærmer. Det er som det er, og jeg må bare lære at lige præcis dette garn ER krympevenligt. Det er 3. gang jeg prøver det, sååå jeg tror jeg må finde nye måder at bruge resten af garnet på. Selve trøjen er bare lavet. Først en bred hæklet krave/kant. Så ret derudaf, med udtagninger et godt stykke ned. Så videre og til sidst strikke ærmer. Afsluttet med mere hækling og HEP! så har jeg nu en fin frisk forårscardigan. I den virkelig verden er den skønt æblegrøn, meeeen det kan man ikke se her.

IMG_2914

 

 

Har også strikket et halstørklædeagtigt sjal. Nomineret til det underligste af slagsen EVER. Jeg kan bare ikke fastholde mig i noget særligt længe lige nu, så det blev aldrig helt som tænkt, men når det sidder om halsen ser man ikke hvor kikset det er hihi. Blødt.. DET er det heldigvis, og det vil være super som haveting.

IMG_2916

Egentlig er det for pinligt at vise frem, men ok.. ingen er ufejlbarlig så her er væsenet:

IMG_7991

Var jeg fortsat med striberne var jeg aldrig blevet færdig og det var endt så langt som et ondt år.

 

 

Nu er jeg så igang igen. Med en sommerting a la den her:

0d679f88c253119f9d875df532f87390

IMG_2920

Er spændt på hvor meget jeg kan få den til at ligne, da jeg ikke kan koncentrere mig om opskrifter jo. Her strikkes der som sagt kun frit fra leveren, og så må jeg håbe det bedste. Laber synes jeg altså at den er.

 

I haven står tulipaner. Jeg har besluttet at de skal stå der, for de bliver de sidste jeg kommer til at købe i en rum tid fremover. Fra 1. feb overtager kommunen alt omkring mine papirer og min økonomi, hvilket jeg håber bliver en kæmpe lettelse i hverdagen for mig. Dog bliver netop hverdagen også lidt en fortsat udfordring. Jeg har selv bedt om at få min pension udbetalt på ugebasis, fordi jeg ikke kan overskue og forvalte pengene fornuftigt. 400 kr bliver det til. 400 kroner mere end jeg er vant til, men ikke desto mindre 400 kroner som er meget svære at få til at række til alt incl. Deraf de søvnløse nætter..

IMG_2940

 

 

Til sidst.. Et syn jeg KUN kan frydes over. Smukke smukke duer i en helt særlig farve. Lige der på en stolpe i min have. Åh jeg har siddet derude og bare stirret på dem med smil og varme i maven. Jeg kender en vis hr. ynglingsoplæser, som i den grad ønsker mine to duers søstre og brødre helt ned i helvede, fordi de holder ham vågen om natten med deres kurren, men JEG må bare indrømme at jeg elsker dem. Synes der er en ro over dem, som de sidder der og puster sig op. Måske jeg ikke er helt almindelig, jeg ved det ikke..

IMG_7973IMG_7974IMG_7975IMG_7976IMG_7981IMG_7985IMG_7988

 

 

Ugen der gik er gået. Jeg er gået med. I min stue står endeligt den sovesofa jeg bestilte i december. Her står grene til drivning og et par hyacinther. Her er heldigvis tørt og varmt og jeg ved det godt.. mange har det værre end jeg. Så jeg kæmper da bare videre. Og håber jeg bliver fri for skældud, fordi jeg ikke længere synes det er så skide fedt at være bybo..

15 kommentarer:

 1. Åh, hvor jeg føler med dig Henriette. Den følelse af at blive beskuet hele tiden og intimideret af naboers snak er uudholdelig. Jeg boede sådan i seks år og vænnede mig aldrig til det. Det er ekstra svært, når man har Borderline og mangler filter til at skærme sig for omverden. Ofte gik det mig så meget på, at jeg måtte tage bilen og flygte fra mit hjem nogle timer - ud i naturen, hvor jeg kunne trække vejret frit.
  Hvis du stadig har de paller, du havde på Alsøvej, kunne de måske bruges til at lave noget plankeværk ned mod skolen. Det er da temmelig utrygt, at din have bliver brugt som stikvej.
  Vinduerne kan måske blændes med noget folie eller silkepapir. Det er vigtigere, at du trives end at det ser smart ud udefra.
  Det bliver et stramt budget - for pokker da! Jeg håber, at det til gengæld vil give dig mere stabilitet og ro. Det er jo MEGET STORT, at du i den grad har taget ansvar, men du får godt nok brug for din evne til sætte pris på de gratis glæder. Kunne du ikke hækle nogle oldemortæpper og sælge på DBA? måske kunne det give et lille overskud til blomster og planter, som du holder så meget af.
  Medfølende tanker fra Helle.

  SvarSlet
 2. Kære Henriette.
  Der står vist ikke noget i Grundloven, om at førtidspensionister ikke må beklage sig. Kan faktisk rigtig godt forstå, at du er trist. Synes det er 1000 gange mere forstemmende, når priviligerede mennsker piber over deres dyre ferier og problemer med at få bil nummer tre i garagen.
  Det er synd for dig, at du er buret inde i et lille hus med støjende og måske også lidt skræmmende omgivelser. Håber at foråret og sommeren trods alt bliver bedre end du går og frygter.
  Jeg krydser fingre for dig og sender dig god karma!
  Kh Pernille

  SvarSlet
 3. knus og varme tanker herfra. ville gerne komme på visit, eller sende dig noget dejligt, men det har jeg desværre ikke råd til lige nu - så vi må nöjes med at jeg sender good vibes.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Kære Henriette!
  Du skal ha' fat i sådan noget her:

  http://www.solfilmhalvpris.dk/wp-content/uploads/IMG_20111230_143500.jpg

  Du får SÅ meget mere privatliv!

  Knus og varme tanker fra Lisa

  SvarSlet
 5. Jeg synes at du skal snakke med din udlejer om han ikke kan sætte en port op i din indkørsel.
  En du kan lukke når du har behov for og om aftenen. Da skal den selvfølgelig åbnes når du skal ud og ind med bilen..men det ville det da være verd?

  Det er svært at finde et sted at bo uden lyde eller lidt uro. Ikke en gang her ude hvor jeg bor er det helt stille.
  Men klart at det er lidt generende at bo så tæt på gaden at folk kan se ind.
  Det er jo ikke sikkert at du ville trives med naboer alt for langt væk. Det er jo lidt betryggende at det er nogen i nærheden ligesom du havde Viola der ude på landet.
  Jeg har flyttet så mange gange i mit liv, både i Norge,her i Danmark og et par steder i England og nogen af stederne faldt jeg slet ikke til, men mistrivedes meget.
  Når man har det dårligt er man også særlig lyd og støjfølsom..det kender jeg selv til.
  Kan det have noget med at du har flyttet så langt væk fra familie og venner at du ikke rigtig kan finde ro?
  Du har jo også gået i denne venteposition med hensyn til operationen, det kan meget vel gøre dig rastløs og urolig.
  Selvfølgelig må du beklage dig ligesom alle andre. Jeg tror det er meget godt for dig at få det sagt så du ikke lukker det inde og du får det mere dårligt.
  Januar er en lang og trist måned synes jeg og særlig når man er sneet inde som vi er.
  Min svigersøn har ikke været hjemme i 2 nætter nu fordi vejene er ufremkommelig.
  Jeg får lidt klaustrofobi når vi sådan er lukket inde..:-(
  Jeg er sikker på at det bliver bedre når du kan begynde i haven og du kan være mere udenfor.
  Du trives jo så godt med havearbejde så det håber jeg for dig.
  Hvor er duerne smukke i farven. Det er jo ikke helt galt når du kan nyde dem og strikke fine trøjer og tørklæder..:-)

  Weekendknus fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Nogle gange bliver det slet, slet ikke, som man håbede og troede...jeg sidder selv i en lignende situation, men med et købt hus, det ikke kan sælges for øjeblikket ( måske først om mange år!!! ) Måske kan du bruge nogle af disse ideer, hvis du vil blive boende : man kan få fint, mønstret "film" til at sætte på vinduerne ( måske er det samme ide fra Lisa? ) der kan man selv kigge lidt ud. Store planter i vinduerne : rosengeranie, lykkekastanje, paradistræ. Plant piletræer og syrener i haven, det gror som ukrudt og breder sig gerne. Man laver nye piletræer ved at sætte en gren i vand, så slår den rødder. Støjen er sværere at gøre noget ved...måske noget dejligt musik, der dæmper de andre lyde...Hvor er det ærgeligt, at man nogle gange overser nogle dårlige ting. Jeg har nok selv lært, at jeg skal tænke mig om og have andre med, til at hjælpe med at se de negative ting. Alligevel kan der dukke ting op, man slet ikke kunne forudse. Jeg håber for dig, der også er gode ting ved byen og huset, der kan opveje de dårlige.
  Mange medfølende tanker fra JHP

  SvarSlet
 7. Kære, søde Henriette. Selvfølgelig må du have dine meninger, holdninger og bekymringer selvom du er pensionist! Jeg stemmer i koret om film på vinduerne. Man kan få noget, der materer ruderne så lyset stadig kommer ind. På dit billede med sjalet på reolerne, ser det ud som om dit loft er et træloft. Hvis du kan få noget hjælp (det er lidt af en opgave at gå i gang med når man er flyttet ind..) til at male det hvidt, ville det også lysne en del.. Og ja, endelig noget hegn/port/plankeværk af en art. Det må du kunne snakke med udlejer om? Desværre er en åben have en invitation for nogle mennesker...
  Larmen kan jeg desværre ikke hjælpe med udover, at den idé med en masse planter i vindueskarmen også må tage lidt af dén.. Men jeg læser da lige med og ser om der kommer flere forslag mod larmen - jeg duer heller ikke selv til at kunne høre andre mennesker hele tiden...
  Mange kram fra Maiken (der ikke længere er så anonym igen)

  SvarSlet
 8. Kære Henriette, jeg boede engang i stuen på vesterbro, der satte jeg i nederste halvdel noget tyndt hvidt stof op på en snor. Det var pænere end film på ruden og der kom rigtig lys ind ovenover. Det med at hvidt loftet vil kunne give meget, og nogle spejle henne ved vinduet vil kaste lys ind. Og så får du lige et cyberkram og god karma herfra, og et smil også!

  SvarSlet
 9. Roedby er en fantastisk by som jeg holder utroligt meget af, men larmende naboer og uopdragne teenagere er forfaerdelige om de saa er i Roedby eller Broenshoej. Jeg hoerer ogsaa mere til typen " alene ude paa landet med langt til naeste nabo" og saa bor jeg i tjenestelejlighed midt i byen. Hold ud. Det lysner forude.

  SvarSlet
 10. Jeg kan også sagtens forstå dig, for jeg holder mest af natur og fred omkring mig. Men selv på landet er der selvfølgelig ikke altid fred... Jeg boede engang i en periode i en by, hvor jeg nærmest gik i panik ved tanken om at have mennesker så tæt på, MEN jeg vænnede mig. Og jeg blev ret glad for at være der til sidst, så måske er der også i en vis grad et spørgsmål om tilvænning? Det med filmen på vinduerne, som nogle foreslår, er en rigtig god idé og ikke særligt dyrt. Måske man kunne lokke udlejeren til at sætte sådan noget op - for privatlivets skyld...?

  SvarSlet
 11. Kære Henriette!
  Film på vinduerne, hvidt loft, spejle og en have hvor andre ikke blot kan gå igennem eller bruge som vendeplads. Du må lave dig et sted hvor du har "helle" måske et hjørne med en lænestol, tæpper lidt huleagtig hvor du kan føle dig tryg og godt tilpas. Det samme kan gøre udenfor, et lille halvtag, noget at sidde i, plads til at pakke dig ind i tæpper og med udsigt til himmel. Stille musik hørt igennem hørebøffer så du lukker naboens snak ude og nyder dit sted.
  At lave sig et "helle" har hjulpet mig og rådet fik jeg af en psykolog.
  Stort knus fra Jylland :-)

  SvarSlet
 12. Godt det er hos dig der er sne og ikke hos mig.Husk u at passe godt på dig selv.
  Knus Pi@

  SvarSlet
 13. Det er efter min mening årets 2 værste måneder,vi har lige nu. Så snart 1, marts nåes, ser det straks helt anderledes ud. Alrøvej kunne også have været strengt lige nu.
  Selvfølgelig må trafik gennem haven stoppes. En låge ud om vejen, som kan åbnes for bilen og lukkes om aftenen, ville være godt. Hegn nede i enden af haven, mener jeg, der blev skrevet, at husejer allerede har planlagt. Så skal det bare gøres sådan, at en låge i hegnet kan lukkes af indefra, evt med krog nederst, som ikke kan nåes udefra. Når du selv er ude den vej, kan krogen være af så længe.
  Den knaldgule gummibåd ville også gøre mig vanvittig. Det er vel ikke lovligt, at et værtshus larmer så meget, at det kan høres i hele gaden. De må kunne holde dørene lukkede.
  Film på vinduer lyder efter min mening ikke spændende, så bliver man da først indespærret. Der må være mulighed for selv at kunne kigge ud. Jeg ville spække de 2 vindueskarme med potteplanter, evt dufrgeranier, de gror godt til, Overover kunne der være et fint luftigt "blonde" hæklet gardin som en slags kappe. Gå i gang med hæklenålen Henriette, jeg er sikker på,du kunne lave det rigtig flot, og geranier kan tuskes mange steder.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 14. Tusind tak alle sammen. Jeg har læste alle jeres gode ideer og føler mig lidt mere positiv nu. Det skal nok gå.. Jeg vil tage fat i udlejer omkring en løsning på genvejsproblemet, som jeg er sikker på at han forstår. At I kommer med de ideer giver mig lidt mere mod på tingene og lyst til at smile :-)

  Mange knus til jer alle
  Henriette

  SvarSlet
 15. Henriette, hvis du vil have film på vinduerne, har jeg set, at Lidl har til, hvad jeg tror er en fornuftig penge. Men der var ikke meget tilbage i min Lidl, så du skal nok ikke vente for længe hvis det er...:)
  Kram
  Maiken

  SvarSlet