16 juni 2014

En dejlig måde at vågne til mandag på

 

 

 

 

IMG_6189

Lidt sløvt er jeg vågnet til mandagen, og lidt sløv er jeg på tasterne i øjeblikket. Det første fordi jeg ser fodbold, som jo sender kampe kl møgsent, og det sidste fordi jeg bare ikke lige gider sidde ved skærmen. Det er jo nu, at udelivet skal bruges til det yderste. Derfor benytter jeg igen den smarte form med at fortælle i billeder og referatform. Her er nemlig som altid ikke kedeligt…

 

 

IMG_6190

Holger kigger forbi, men der er langt imellem at han har tid til kæl.

 

 

IMG_6108

Torsdag var jeg til møde på kommunen, og stresset rådgiver ku forsikre mig om, at jeg ikke skal betale strafgebyr for de rykkere jeg har modtaget. Ejheller skulle det ske igen, at jeg i det hele taget bliver rykket så voldsomt, at alt bliver lukket. Vi er ude i noget med lange forklaringer, og gode grunde, som jeg ikke rummer at forholde mig til. Desuden oplevede jeg i samme minut, at få med den ene hånd og at miste igen med den anden!  Først blev mit ugentlige budget sat op til 600kr  “wee”, dernæst blev det sat ned igen, da hun fik justeret min selvangivelse ind efter de nye forhold, hvor jeg ikke betaler af på gæld, og dermed ikke har renter at trække fra. Det betyder nemlig at min pension bliver nedsat og så.. tja… der blev jeg så lige sendt hjem med lidt flere grå hår og et humør på nulpunktet.

 

 

IMG_6221

Min venstre hånds pege og ringfinger er nu så mærket af fortiden og højre hånds operation, at jeg ikke tror jeg kommer udenom endnu en tur på bordet. De yderste led på de fingre er helt ødelagte og døde nu. Dette gider jeg bare ikke indrette mig efter, så i dag skal jeg lige hen og have en blokade mere, for den forrige hjalp faktisk rigtigt meget. Pokker tage mig om jeg allerede nu igen vil lægge strikketøjet fra mig! Hækling er stadigt et problem med højre hånd pga arvævet og tommelfingeren. Det gule sommersjal nummer to blev færdigt igår og jeg glæder mig til at gå med det. Desuden er der to som har ytret noget om, at de gerne vil bestille strik af mig, så jeg har sgu heller ikke råd til at en finger eller to, står af. NÅ! Om det bliver til noget med de to er en anden historie, men jeg håber lidt at kunne slå til.

 

 

 

Hylden er i hus.

IMG_5999IMG_6226

Dog ikke uden sværdslag. Først havde jeg problemer med at finde en balje som var stor nok. Fik nemlig samlet lidt flere skærme end jeg plejer, men i sidste ende lykkedes det. En renvasket strikke”kurv” lagde litermål til. Jeg brugte mængder af  tid på at finde en ordenligt opskrift, men i sidste ende blev den den gamle traver fra den grønne syltebog som holdt for.

 

Dernæst fik føromtalte smertende fingre det hele til at skride lidt, og jeg stod i går i et klistret køkken og de to her:

IMG_6225

Den ene fine flaske gled ud af hånden på mig og tog den anden med i faldet. Bedst som jeg er ved at hælde saft på… behøver jeg sige at jeg blev lettere prikken over det?  Eller at sådan noget stads er helt vildt klistret? Rengøring er jo i og for sig let nok, men at finde andreflasker knapt så meget. Til alt held lå der nogle i bilen, som ikke var afleveret og sådan blev det. Forresten er jeg her i huset gået tilbage til Lauradagene da jeg ingen mulighed for kulde eller frys har. Atamon er min redning, men ih hvor er det bare Uøkonomisk ikkekunne gemme til natten. Havde jeg været den lykkelige ejer af frugtbuske og grøntsagshave, ville det have været det rene spild, nu jeg tænker over det.

 

 

 

Billedet er Nana’s og lånt fra hendes webshops hjemmeside.

 

Nå, men på den lyse og superglade side er min mandagmorgens besked om at jeg knagme har vundet et gavekort. Jeg spiller aldrig, og deltager sjældent i giveaways og deslige. Sidste fordi der altid følger et eller andet krav med i form af, at jeg skal melde mig som fast læser, eller sprede diverse budskaber om dette og hint. Det gider jeg bare ikke. Dette gavekort gad jeg GODT vinde. Drømmegaven er en webshop med skønne sager, og eneste opgave for deltagerne var at fortælle, hvad vi drømte om at bruge pengene på i shoppen. Let nok ..  hihi.  Indehavenere og bloggeren Nana har fristet mig med en lille sød æblevase. Skal nok vise den når den engang bliver min. Indtil videre er jeg fornuftig og gemmer kortet. For 150,00 når man trods alt ikke så langt, og med porto fratrukket nærmest ingen vegne. Derfor venter jeg på at hun atter tilbyder en portofri weekend. Ved godt at hun dermed så ikke har tjent mange kroner på mit besøg, men sådan må det være. Jeg kan ikke tillade mig at sætte penge til på at vinde noget.  Desværre..

 

 

Hvad mere.. bum bum..

 

 

IMG_6057

Nå jo, lørdag nat gik nogen gennem min have. Eller rettere, nogen gik gennem gruset i min indkørsel, videre forbi køkkenvinduet og igennem mit møjsommeligt dyrkede krukkebed ( meningen var at det skulle kunne lukke hullet ind til naboens tilvoksede have..),  og.. smadrede en rude til en dør i hans lille udestue. Mine øjne var TOPvågne resten af natten, men udover en knækket kæmpe tall.smækker  IrriteretVred smiley, skete der ikke yderligere. Altså før i dag. Lige før gik der nemlig endnu engang ( sikkert samme halvsnaldrede herre), igennem og foretog samme handling. Dog uden den baldrede rude, som jo allerede var klar til ham!  Ind i huset med ham, og ti min efter gik han ud igen. Denne gang var den en lille og nu knapt så stolt kavaler der måtte lade livet. SÅ greb jeg knoglen og ringede til udlejer. Ved godt at mit liv sikkert ikke er på spil her, men det gider jeg bare ikke ha. Jeg vil have min have for mig selv, og jeg vil at mine planter skal have lov at stå i fred. Jeg passer mig selv og min lille matrikel med omhu, og har nok i at bekæmpe storædende biller, vanvittige myg, sindssyge spyfluer OG en enkel snegl i ny og næ, men faneme om jeg også skal stå vagt for at forsvare de grønne glæder overfro fremmede. NUL amigo.

 

 

Sidst men IKKE mindst er jeg møghamrendeogvanvittigttræt af at ryge. Sidste år tog jeg springet og var godt igang med et rygestop da jeg flyttede, men stress fik mig alligevel til at ryge HA! på vognen igen. Og sådan har det været siden. Hele tiden er der noget, og som alle rygere ved, er det IKKE i pressede situationer, at man kan/skal forsøge at kvitte skidtet. Jeg synes egentlig det er hyggeligt nok med en smøg, MEN det irriterer mig, at bruge pengene på det. Een dag uden, er nok sparet til halvandet nøgle garn. En hel uge uden, kunne forsyne mig med mere end en hel cone garn!  For slet ikke at tale om, hvor svimlende meget garn jeg ku handle, efter at have sparet smøger i 30 dage.. Hele 1.100 kroner ville jeg ku få fibre for. MINDST…

 

Feks ku jeg købe minimun TREDIVE nøgler af det her:

Billedet er som I sikkert kan regne ud Liselottes, og lånt fra Garnudsalgs hjemmeside.

 

Det er jo sindssygt, så derfor går jeg i denne tid og mentaliserer mig selv til et rygestop. Jeg har mulighed for at få hjælp i form af noget nåledimseri / akupumkturbehandling via kommunen, så jeg skal simpelthen bare have hovedet med. Og nerverne.. 

 

 

 

IMG_5977

Sikke et skriv det blev til hva.. Nu vil jeg videre. Ud i haven og om lidt hen til lægen. Og så vil jeg igang med næste strikkeprojekt. Hehe..

6 kommentarer:

 1. Du er så dejlig livsbekræftende, Henriette!
  Synd og skam med flasken..
  Jeg skoldede engang en hel vinballon. Det var bestemt ikke nogen særlig smart idé. Men den var i det mindste ikke klistret hyldeblomstkoncentratfyldt.
  Hav en god uge, og stort pøjpøj med forberedelserne til rygestop. Jeg læste engang at det totale rygestop ofte kræver et eller flere tilløb før det endelig lykkes. Så du er allerede godt på vej.

  SvarSlet
 2. Jeg har nu vaeret smoegfri siden d 12 januar i aar og jeg klarer den fint, faktiskt meget bedre end jeg havde regnet med lige bortset fra en 3-4 kg oveni. Grunden er at jeg er blevet damper. Roegen er erstattet med el-cigaret saa jeg beholder gestussen og vanen. Det er vaerd at proeve.

  SvarSlet
 3. Der sker ikke så lidt hos dig!
  Jeg krydser fingre for dit rygestop, der nødigt skulle erstattes af andet end flere garn- og have-sysler.
  Jeg ved du kan. Selv om det bliver udfordrende at turde være i alle de følelser der kommer undervejs.

  SvarSlet
 4. Du godeste, Henriette! Jeg fatter ikke, hvordan du får råd til at ryge med et ugebudget på mindre end 600 kr, og det bekymrer mig, at det vel så må være kosten, det går ud over. Det er ikke så godt, hvis det er tilfældet. Meget ensidig kost bliver man syg af. jeg taler af erfaring. Derfor synes jeg, at du virkelig skal mande dig op :-)) uden undskyldninger af nogen art, for der vil hele tiden komme et eller andet i vejen. Og ja! Det kan være helt fantastisk svært. Taler igen af erfaring. Det tog mig lidt over to år on and off; men til sidst blev jeg så træt af min manglende beslutsomhed og skrantende økonomi og især af de daglige hovedpiner, at det lykkedes. Det er en halv snes år siden, at jeg holdt op, og i dag forstår jeg slet ikke, at jeg engang syntes, at jeg måtte ha' det skidt.

  Jeg ønsker for dig, Henriette, at du nu går i gang med projektet. Det er det helt rigtige tidspunkt nu, hvor det er sommer, og man rigtig kan abstrahere med havearbejde og lange gå- og cykelture og måske også svømmeture.

  Good Luck
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Jeg er enig med Jytte.....Du MÅ prøve at kvitte smøgerne....Det er svært. Jeg har også været ryger og det tager flere år inden man er på den sikre side og ikke falder i igen...desværre, men tænk på alle de penge du sparer. Køb lidt lækkert til dig selv hver dag :-) som belønning.

  Hilsen Lone

  SvarSlet
 6. It's a pity you don't have a donate button! I'd without a
  doub donate to this brilliant blog! I guess forr now i'll settle for book-marking and adding your
  RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates annd will talk abokut
  this site with my Facebook group. Chat soon!

  Here is my weblog glucosamine tablets

  SvarSlet