04 januar 2015

Ja mig kan man ikke stole på ..

 

 

 

Nemlig.

 

IMG_2350

 

Aldrig så snart jeg fik skriblet om tidlige sengetider, blev det aften og jeg ku ikke sove. Så sad jeg lissom der! Ville så gerne bare videre til søndag, men krop og øjne var pivvågne, og søndag gik hen og blev helt skæv.

Jeg HAR dog været på tur med hoppebolden Holger. Han er jo frisk på det meste, lige indtil altså at han bare ikke gider mere. Så har vi en situation der kunne minde om mor og barn, hvor mor på alle måder prøver at motivere til liiige de sidste 10 meter, og hvor barn/kat nægter at flytte sig en cm længere. Der lige midt på fodboldbanen satte han sig ned, og der blev han. Og jeg havde ikke kameraet med mig desværre, for det så vældigt morsomt ud, med et par ører der pegede i hver sin skæve retning, og øjne der ikke efterlod tvivl om, at hankatten synes jeg var træls.

 

Nu sidder jeg her. Det var koldere ude end jeg lige var forberedt på, så tæpper og sutsko varmer mig op igen. Og kaffen naturligvis. Der er et par nye tiltag jeg har sat mig for herhjemme, men i dag bliver det ikke alligevel. Måske i morgen, når udlejer kommer for at lukke hullet i loftet, og jeg alligevel skal have tømt hylder for at han kan komme til, det vil være smart at tage fat på plan nummer et. Jeg gider ikke længere have 458 slags kopper, fade, tallerkener osv på lager. Her er ikke plads, og jeg får sikkert aldrig igen, flere til middag end fire personer ad gangen. Jeg elsker mine kulørte sommerkopper, men NU er det nok med at have flere af samme farve/mønster, så jeg rydder op og overdrager til børnenes lager. Jeg beholder nogle af de smukkeste blomstrede (som lige nu er pakket ned og står i skuret, fordi jeg bruger andre farver om vinteren… ), og et par til vinterbrug, men derudover vil jeg fremover helst have det blåt og hvidt. Og så skal der være plads til nye forelskelser, hvilket der bare IKKE er nu. For julepenge, har jeg nemlig også på udsalg købt en længe ønsket kop i netop blå/hvid, og det fik fremskyndet beslutningen om at nok er nok. Kommer der nyt til huse, må gammelt ud.  Se feks her:

IMG_1594

Her er en årelang samling af julekrus, som jeg kun har fremme til brug i december, MEN.. det er jo vanvittigt at have så mange i et dukkehus. EET styk i hver model må være nok.

 

Nogen vil vide, at jeg skiller mig ud fordi jeg skifter ud efter årstid, men jeg har altid gået og troet at det gjorde alle da. Eller hva? Jeg mener.. man KAN da ikke sidde en varm sommerdag, og drikke kaffe af en grå eller brun kop!  For slet ikke at tale om, hvor uholdbart det er at sidde med en blomstret kulørt kop når det er mørk vinter!!  Uha, det går bare ikke. Der må system og orden til i verden, også når det gælder porcelæn.

Nemlig.

9 kommentarer:

 1. Tja, jeg drikker af de samme kopper både sommer og vinter :)
  Men forstår dig godt- det er da skønt at have mulighed for at skifte.

  SvarSlet
 2. Skulle Holger så bæres hjem, det var vel det han ville? Det var nok blevet for koldt for poterne. Kh Mette.

  SvarSlet
 3. haha! det har jeg da godt nok aldrig hört om för, at man skifter koppe og tallerkener efter årstid. bevares, her hos mig findes der da nogle stykker juleglas, men ellers er der bare det samme der står på hylden hele året.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. (o: du er ikke alene, har selv årstidskopper, men hvor rød bestemt ikke går om sommeren, kan blomst sagtens gå til jul, dog er jeg mere til vælg-kop-efter-sindsstemnings typen og nogle gange ligefrem 'trænger' en helt bestemt een. Ergo ja, har et hav af alskens kopper, dog ikke hele serier.

  SvarSlet
 5. Det har jeg aldrig gjort..hihi..men kan se at mange Green Gate elsker gør det..;-)
  Nu er jeg jo ikke så glad for farver så hvidt gråt og sort gør det her og det kan bruges hele året.

  Knus..<3

  SvarSlet
 6. ja mine krus er næsten alle forskellige og fundet næsten hver og en... sættene er efterhånden sorteret fra- for jeg synes det er så hyggeligt at vælge en yndlingskop den ene dag og så en med et andet mønster den næste.. men får også ballade fordi jeg slæber for mange diverse genbrugskopper med hjem til skabet.. men vil forevigt påstå at det er smart at alle gæster(!)(som om vi har mange!) kan få hver deres som de kan flytte rundt på uden at drikke af de andres... men elsker altså mest dem i de blålige- så er spændt på at se hvad du viser frem.... dem med køkkentern har allerede skabt et stort behov for at investere lidt nyt her... så tak for det Henriette :-)

  SvarSlet
 7. Næææh! Jeg siger som Frida oppe fra det høje Nord: 'Det har jeg da aldrig før hørt om: at skifte kopper efter årstiden : -) Jeg har dem, jeg har, hele året, både kaffe- og tekopper af tyndt, tyndt porcelæn, for jeg kan ikke fordrage at drikke af tykke kopper. Kun til havebrug har jeg et par tykke krus, for jeg har det med at glemme dem derude. Men egentlig kender jeg jo godt det med at skifte imellem forskellige slags. Det har bare ikke noget med årstiden at gøre. Når jeg rigtig skal forkæle migselv, brygger jeg et par kopper stærk Maragogype kaffe (ja, det hedder bønnerne!) og skænker op i en antik japansk lille kop. Det er bare så lækkert, og når den ikke er i brug, er den skøn at kigge på.
  Godt nyt år allesammen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Jeg har også noget med krus - og forskellige slags krus :) - så jo, jeg kender det godt!
  Jeg bruger også julekrus, når jeg drikker min julekaffe (som jeg bl.a. køber hos Irma - den er Super god!) og har også julekrus til min julethe - tihi...
  Ellers skifter jeg blot mellem mine forskellige krus hver dag, når jeg skal have min obligatoriske kaffe - ja, og the ind i mellem selvfølgelig - man kan altså ikke drikke kaffe og the af det samme slags krus! ;)

  SvarSlet
 9. Jeg har et enkelt Julekrus - men ikke noget jeg går særlig højt op i. Vores almindelige kaffekrus er sorte og kan bruges uanset hvor og hvordan. Har også nogle hvide til pænere brug. Jeg har det lidt sådan at kaffe/te er som det er og smager ens uanset hvilken farve koppen har. Det eneste jeg ændrer efter årstiden er mine hjemmesider he he

  SvarSlet