08 marts 2015

Søndag den første forårsdag i 2015

 

 

 

IMG_3731

 

Sådan. Intet mindre. Og sikke en dejlig en det det har været. Prisen for at insistere på, at udnytte hvert muligt sekund er godt nok ikke lille, men det sk.. jeg på. Jeg har manglet og trængt så længe har jeg. Mest ondt, hvis vi lige skal have en hurtig oversigt, gør det selvfølgelig i lænden. Og det endda selvom jeg har været varmt klædt på på ryggen, OG har skiftet t-shirt flere gange, fordi jeg sveder tran efter ti min. Det gør ondt i knolden, det gør ondt i læggene, og det gør ondt i vingebenene. Mao det er på høje tid at det bliver udevejr igen.

 

I aftes fik jeg den indskydelse at lægge dej op til boller, så her til morgen duftede der af nybagt brød allerede halv ni… Jeg kører stadig på med at undgå sukker og hvidt mel, så det var grove og tunge og mættende små brød, der kom ud af ovnen. Jeg ved ikke.. jeg husker ikke den oprindelige opskrift og jeg gør sikkert alverdens ting galt, for det er så som så med hæveevnen, men da det jo kun er mig der spiser dem, ja så gør det ikke så meget. Jeg skal bare have en masse gode sager indenbords, og det var noget med en bunke havregryn, hakkede abrikoser, rosiner, hakkede mandler, hørfrø, solsikker, og sikkert også andre ting. Jeg har allerede glemt det. Det hele bliver bare blandet og sat udenfor. BUM!

 

IMG_3741

En kvik Ig’er noterede pronto mine smøger og ja.. de ligger der og skriger til himlen. Jeg har ikke fortrudt mit ønske om at stoppe, men fokus har ikke været til det og nu, hvor jeg er dygtig og god til at spise bedre, håber jeg inden længe endnu en gang at få droppet de forbandede osere.

 

IMG_3742

En anden kvik Ig’er spottede min kattebog, og derfor kommer der her lige et kik indeni. Der står ikke så meget endnu, men den er fyldt med post it’s og kattetegninger. Min moster fra England har sendt den til mig i december, så jeg ved desværre ikke hvor den er købt henne, men jeg er super glad for den. Nænner næsten ikke at bruge af den faktisk.

 

I dag blev det gårdhaven som fik opmærksomhed. Der er en masse oprydning at tage fat på. Blandt andet havde jeg fået samlet mig en aehm.. lille, pinligt stor bunke med affald til komposten. Alt fra gamle afdankede forsythiagrene og visne granbidder til div skrald af frugt og grønt. Det sidste var godt nok pakket i poser men alligevel. Jeg har bare ikke magtet at gå den laaaaange vej fra hus til baghave. Nu er det fjernet. Ligeså er afdækning af bedene, selvom man ellers anbefaler at lade det ligge og bare formulde. Det er muligt siger jeg så. Men når alt, som i ALT hvad der har grønt løv om vinteren, OG de nye tulipanskud ser ud som her:

IMG_3685IMG_3694

..  så må der gøres noget. Resultatet var i dag de første bitte små sataner, som straks blev skåret midt over. Jeg er sikker på at der er mange flere, men det var hvad jeg nåede at spotte i dag.

IMG_3744

Jeg hader de bæster gør jeg.

 

Foruden mine myrderier på slimede beboere, har jeg endeligt fået lagt alle dahliaknolde i jord. En nødvendighed for ikke at de skulle nå at tørre ud. Jeg har gemt fra sidste år, og også delt et par stykker, og så er der ankommet nogle, som er købt på nettet. Jeg ved ikke med jer, men en drøm om et drivhus virker pludseligt ikke helt i hegnet vel:

IMG_3749

Jeg har en veltilrettelagt plan i mit hoved for deres palcering i år, for at undgå samme sølle resultat som sidste sommer. Hver en centimeter sol skal udnyttes, da der ikke er for meget af den her på matriklen. Ihvertfald ikke hvis man er en blomst. Mere om det når den tid kommer.

 

Der er blevet flyttet møbler og rodet lidt med ukrudt. Der er klippet tørt løv, og revet lidt i gruset. Der er blevet holdt mange pauser og drukket ligeså mange kopper kaffe. Da klokken var omkring tre, kom jeg i tanke om det kattemad jeg manglede, og derfor vil nogen kunne berette om, en for dem ukendt kvinde, som er set slingrende ned ad Vestergade. Hun rapporteres at ligne en der var beruset, og som sikkert også havde gjort i bukserne, hvilket så altså er aldeles forkert observeret. Kvinden var såmænd bare mig, der havde så ondt, at selve det at gå var behæftet med stor risiko for et akut hold i ryggen. Den mindste forkerte bevægelse, og det havde været ude med mig. Da jeg endeligt var vel hjemme igen, kunne jeg lettet begynde at stønne ubehersket. Kender I det?  At det vil være for pinligt at pive offentligt, men at man hyler højt når ingen kan høre noget? 

 

Nu er det aften.

 

Jeg har stadig småondt. Mest i lænden, men også lidt i hovedet. Tror nu nok at det sidste skyldes medicinen, som jeg allerede rent har glemt at jeg tager, så det går over igen. AT de virker er jo tydeligt. Og heldigvis for det.

 

Ellers havde jeg ikke kunnet leget powerranger i haven. Nemlig.

IMG_3739

4 kommentarer:

 1. .....hmmm.... mht hæve-evnen i dine brød....er der ikke noget med at hvedemel er det der har den bedste hæveevne, så hvis man forsøger at undgå det, får man et mindre "volumniøst" brød? Men sikke en søndag du har haft :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo Trunte, der er hvedemelet der giver volume :0)
   Så Henriette, du må leve med de tunge boller ellers skal du bage med hvid hvede. Det er et fuldkornsprodukt, selvom det ikke ser sådan ud. Prøv det og der kommer nok mere størrelse på brødet. Du kan google det og se om det er noget du kan bruge.
   Og så er en vintergemt krop meget stiv og det har du mærket. Når først sommeren er tilbage, så er du fit igen!!
   God fornøjelse med haven og bollerne og knus fra en anden vinterbleg mide med stive ben og krop ;0D

   Slet
 2. ej hvor dejligt at du kom ud! glæder mig til mange flere havehistorier.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 3. Jeg overvejer faktisk om jeg kan ha en enkelt krukke med en dalia knold i år.. Elsker de blomster, men det fylder godt op når man ikke har meget plads.. Kan også være jeg venter til jeg en dag får have.. er svært ikke at lade sig friste. :D

  Har dog bestilt nogle chili frø hjem, glæder mig til at prøve.. :D
  Jeg er ikke den store chili spiser, men kæresten kan li dem og de er super smukke.

  Knus <3

  SvarSlet