26 april 2016

Hvad andet er der at gøre..

           

På en grå og regnfuld tirsdag sidst i april, med let tandpine, en sovende
venstre hånd OG stadig jegerikomaoverPrince’sdød, hvad andet er der at gøre
end at blive i nattøjet og acceptere dagens som den er.Det er bestemt ikke sådan, at jeg tilbringer tiden dagen igennem med at være i sørgetilstand, men hver gang jeg sætter mig til computeren, og det gør jeg i snit et par gange om dagen, og ALTID med min morgenkaffe, ja så dukker musikken op i mit hoved. Allermest dukker bevidstheden om, at intet er stationært og INTET varer evigt og ABSOLUT intet kan der spås om, op.

  Så lytter jeg lidt til gode oplevelser, som andre har været så venlige at dele med verden, imens jeg skriver, tænker på næste haveskridt og tager en tår mere af kaffen.

En ting er vel nærmest videnskabeligt dokumenteret og det er den om, hvordan og hvor meget musik betyder for mennesker. Et særligt nummer kan sende dig lige durk tilbage i tid og sted, præcis som en duft kan. Og med det kan jeg allerede nu med sikkerhed sige, at den dag ( om forhåbentlig først 100 år) Dave Gahan fra Depeche Mode stiller træskoene, da vil jeg uden tvivl gå helt i sort. Prince betyder minder fra min fortid, Dave Grohl fra Foo Fighters har været min underlægningsmusik til et helt årti, som nu næsten er forbi, men Gahan har været back up til mit liv i mere end 30 år, så DET bliver et tab, en katastrofe, og en era som slutter.

Nå, men nok om det.På tide at droppe eftertankerne og komme videre. Jeg vil have lidt at spise og så tror jeg ellers bare den står på seriemarathon. Allermest perfekt ville det være, hvis jeg samtidigt havde kunnet strikke, men jeg kan simpelthen ikke vække fingrene til live i øjeblikket. Øv øv.
6 kommentarer:

 1. Åh hvor er jeg enig med dig i Dave Gahan og drengene fra Depeche Mode. De har også været underlægningsmusik til hele mit musikliv.

  Og nu kommer der endnu et album fra dem her i 2016! Så vi har i sorgen over at have mistet en stor kunstner, også noget godt at se frem til.

  Hvis du forresten vil høre Dave Gahan i en anden sammenhæng, kan jeg varmt anbefale at lytte til hans sprøde stemme sammen med Soulsavers.

  De har lavet 2 albums sammen. "All of this and nothing" fra albummet "Angels & Ghosts" er min favorit.

  Nu gav du mig helt lyst til at sætte DM på for fuld udblæsning, som sagt så gjort!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har desværre slet ikke fulgt med i deres udgivelser de sidste fem år Mette. Har haft siddet hele to gange med en indkøbt billet, som jeg så i sidste øjeblik har måttet opgive at bruge, og derefter har det været SÅ svært at acceptere, at jeg ikke længere kan gå til koncerter. I det hele taget har jeg ikke rigtigt kunnet holde ud at høre musik siden balladen for fem år siden, men jeg er begyndt at lytte til lidt når jeg sidder ved min computer. Soulsavers er rigtigt gode, og hans stemme kommer virkelig til sin ret der :-)

   Slet
 2. Ja - jeg må også en tur til computeren med morgenkaffen, sådan er det vel når man godt kan lide at se til andre.

  Du skulle næsten læse Anders Kjærulffs indlæg eller nekrolog for Prince. Jeg tillader mig at lægge et link:
  https://mingarage.wordpress.com/2016/04/21/minderne-har-vi-da-lov-at-have
  Håber linket virker.
  Der var sne her i dag! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den springer jeg fluks over og kigger op :-) Tak for link

   Slet
 3. Hvorfor er jeg "unknown"? Nå, øv. Men jeg hedder altså Donald.

  SvarSlet