13 august 2010

Endometriose!!!!! Fedt ord ik?

 

 

NOT!

 

 

Det er nemlig efter al sansynlighed det jeg render rundt med, HAR rendt rundt med i årevis, OG som jeg nu skal gennemgå en masse forskellige undersøgelser for at få endeligt bekræftet.

 

Endometriose! 

 

Hvem pokker har dog fundet på sådan et ord?  Helt umuligt at udtale, huske eller stave til.  Jo det er lige ud af landevejen, men det kræver øvelse. Hvad der derimod ikke er svært at huske, er hvordan det føles. Det er rædselsfuldt, smertefuldt og nu også fortvivlende, for det er uhelbredeligt. IKKE dødeligt skulle jeg måske godte mig over, men livskvaliteten bliver en anden. For som jeg har forstået det af det man kan læse på patientforeningens hjemmeside ( ja ja , sådan en findes nemlig ), er risikoen for at det bliver værre hen ad vejen, en realitet.

 

Helt ærligt så er jeg lidt i chok lige nu. Havde regnet med at årsagen var en anden, at der kunne gøres noget, men allermest at det var forbigående, indbildning og bare mig der var hys.  Det er det så ikke. På sin vis en lettelse, forstået på den måde at jeg nu ved at jeg IKKE er helt vanvittig, sart og overdramatisk.  Smerterne er reelle nok, men de er kommet for at blive. At der ligefrem findes en forening, fik mig også til at gå lidt i selvsving, det gør det ligesom endnu mere stygt. I stil med andre diagnoser som kræver livsvarig opmærksomhed for at holdes nede.

 

Jeg ORKER det bare ikke.

 

Mit liv er i forevejen præget af andre smerter, noget jeg har øv’et over for ikke så længe siden. Nu skal jeg så til at forholde mig til endnu en af slagsen, til at der ovenikøbet findes et kursus i smertehåndtering, og noget der hedder patientuddannelse!  Altså man kan lære at være kronisk patient med en ordentlig livskvalitet. Pyhh altså.

 

Må jeg minde om at jeg i går KUN fyldte 44 år….  Ikke 85!

 

Forresten var det en fødseldagsgave jeg godt kunne have undværet.

 

Lægen: “ jeg er ikke i tvivl om at du, ud fra dine symptomer og beskrivelsen af forløbet i år, har Endometriose. Forresten tillykke med fødselsdagen”.

 

Øhhh tak!  NÅ!

 

 

 

 

Nå, men nu må det være tid til noget min dag i går. DEN var tilgengæld den bedste fødselsdag jeg kan huske at have haft i mange år :-

SNC11590_resize

 

Først skal ALLE her inde have et kæmpe tusind TAK for alle de søde og varme hilsener jeg har fået. Tænk engang hvis jeg kunne samle dem som postkort og stille dem frem??  De ville fylde en hel hylde ville de.  Jeg er overvældet og rørt og bare glad for dem.

 

SNC11559_resize

Derudover er jeg blevet forkælet som aldrig før. John kom hjem med de smukkeste roser til mig. Styrtede ind i stuen med buketten rakt frem i mod mig, og stoltheden lysende i hele femøren. Aldrig har jeg fået sådan en buket før. Den er blevet foreviget efter alle kunstens regler. Der blev pyntet op med balloner og flag og levende lys. Min datter havde sammen med min elskede, været ude at købe ind, helt uden af jeg vidste det, og de diskede i fælleskab op med den lækreste menu. HAN fremtryllede hovedretten, og derefter tog hun over og stegte pandekager, serveret med is, flødeskum, syltetøj, sukker, chokoladesovs og jeg ved ikke hvad mere.

 

 

SNC11585_resize SNC11571_resize

SNC11583_resize SNC11598_resize

SNC11602_resize SNC11636_resize

SNC11632_resize SNC11619_resize

 

 

Jeg kunne næste ikke rumme min glæde, og jeg var bare så glad og overrasket. ( At Rasmus formåede at være gnaven og Peter’agtig hele dagen, skriver jeg ikke noget om).

Tidligere på dagen var en veninde forbi med en gave til mig. Igen.. jeg blev så glad. TÆNK at hun gad og havde husket det..  Og ved I hvad jeg fik??

Se her:

SNC11578_resize

Tre små strikkeprojekt tasker lavet specielt til mig.

 

Er jeg ikke bare heldig hva hva hva.. :-)))))

SNC11651_resize De er allerede fyldt om med hvert deres arbejde. Helt perfekte og med en lille lomme indvendigt. OG og og , de kan vendes om!  Jeg siger jer, jeg er totalt vild med dem.

 

 

Af Josefine fik jeg Chokolade, af mine forældre fik jeg penge og af kæresten..

 

Jo af ham fik jeg mit numero UNO ønske opfyldt.

 

Sammen med de penge jeg har fået af mor og far, skal jeg nu på rundtur til dem der har lyst til et besøg af mig. BENZIN var nemligt mit ønske hihi.  Mit ønske var muligheden for at tage væk lidt. Tage min dyt, pakket med strik, gummistøvler og ro, ensomhed og frihed, og så bare køre derudaf til Fyn og Jylland. Jeg trænger gør jeg, og nu gør jeg det.

 

Skal bare lige planlægge og finde ud af, hvem af jer der har lyst/tid til at jeg kigger forbi.

 

 

Til sidst skal jeg da liiiige også prale af, at jeg har vundet et gave også. For første gang og helt uden at det kostede noget i form af lodder eller andet. Jeg har nemlig vundet denne her:

 

aquavinder Ovre ved Anette, som altid er så sød, prøvede jeg lykken. Og jeg vandt knagme en lækker lækker duft. Sån helt rigtigt altså

 

ER JEG IKKE HELDIG? :-)

29 kommentarer:

 1. NEEEJ! For f.. det er da ikke rimeligt, at du skal have endom... !

  Men sikke en dejlig fødselsdag, du ellers havde i går. Ganske velfortjent og herligt :)

  Hvis du skulle finde til Viborg, gir jeg gerne kaffe og kram. Måske på en café, da jeg flytter ind på psyk igen i dag, så det må vi lige se til.

  Stort kram fra
  mette b

  SvarSlet
 2. Årgh for helvede Henriette, det har du ikke fortjent. Alligevel vil jeg være så næsvis, at huske dig på - at du LYTTEDE til din krop og der VAR noget i vejen = ingen indbildning. Din krop og dine fornemmelse VIRKER!

  At det så er lort med endnu en diagnose og det der følger...der har jeg ingen smarte ord. Jeg har to veninder, der døjer med samme lidelse. Den ene er den mest coole, kloge lebbe i min omgangskreds og den anden styrer 5 kor, og er underviser i sang. Begge er dejlige, gæve kvinder, og de lever på godt og ondt med sygdommen. Det håber jeg for dig, du kan på et tidspunkt. Men for nu: For helvede da....

  Og din fødselsdag ser dejlig ud :o)

  SvarSlet
 3. Hej Mette. Hvor fedt at du kar overskud til et lille visit:-)

  Lad os lige mailes/ringes ved om det ik?

  Tak og mange knus
  Henriette ;)

  SvarSlet
 4. Du har ret Prophecy. Jeg lyttede :-) Jeg ved at jeg også nok skal lære at håndtere dette her, men jeg skal liiige sluge pillen. Godt at høre om dine to veninder, det er lige det jeg har brug for nu. Tak for det søde :-)

  Knus og dejlig fredag.
  Henriette

  SvarSlet
 5. til lykke med sådan en dejlig födselsdag. skidt med den nye diagnose, men alligevel godt at "det hedder noget". og uden at jeg ved meget om sygdommen så tænker jeg umiddelbart at det må da blive bedre efter overgangsalderen, da det jo drejer sig om slimhinden i livmoderen, ikke? hvis det er rigtigt er det da alligevel bedre at være 44 end 25 når sådan noget opstår. og du har jo börn, mange der får den sygdom som unge kan aldrig få börn. alligevel kan jeg godt forestille mig at det må være rigtig ÖV oveni alt det andet. jeg sender varme tanker og gode önsker, mere kan jeg nok desværre ikke göre.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 6. Hvis du har overskud og lyst, så har jeg et hjem med et roligt strikkeværelse (incl. seng) som kan blive dit, ligeså længe du vil ha' det. Knuset giver sig selv, for det har jeg altid til dig :-)

  SvarSlet
 7. Rigtigt Frida, jeg skal heldigvis ikke ha flere børn, for det er nemlig et af mange problemer der kan opstå. Det er ikke givet at det forsvinder, fordi er er tale om en form for arvæv, som kun kan forsøges opereret væk. Jeg har ivhertfald ikke indtryk fra lægen om, at det forsvinder. Derfor blev jeg så øv.

  Bare det at du skriver gør mig glad, så det betyder skam en masse :-)

  Tusind tak for det søde Frida.
  mange knus
  Henriette ;.)

  SvarSlet
 8. Kære Anita. Jeg mailer dig senere, enten i dag eller i løbet af weekende, for det lyder da dejligt :-) .. osse med et svar på mailen fra i morges:-)

  Mange knus og dejlig fredag
  Henriette ;)

  SvarSlet
 9. Først: Tillykke med i går!!!!
  Dernæst: Velkommen i endo-klubben! Jeg har selv samme diagnose - og ja, det gør ubeskrivelig ondt. Jeg vil hellere føde 2 ekstra børn end have en af de ture! Heldigvis fik jeg fjernet livmoderen for 3 år siden og har været smertefri siden!!! Så der kan godt være håb forude... Jeg har også læst om, at der en nogen fødevarer (fx Cola), der kan udløse anfald. Dette er desværre ikke videnskabeligt bevist, men noget man må forsøge sig frem med.

  De bedste ønsker for fremtiden
  Hilsen Johanne

  PS du er velkommen til at skrive til mig privat hvis du vil vide mere :-)
  johanne @ taskoman . dk

  SvarSlet
 10. Kære Johanne.

  Mange mange tak for din søde kommentar. Jeg tror bestemt at jeg vil skrive til dig når jeg er lidt friskere igen. Lige nu er jeg træt efter i går hihi.

  Jeg har mange spørgsmål,men der står jo heldigvis også en masse på patientsiden.

  Mange knus og vi høres ved
  Henriette :-)

  SvarSlet
 11. Først tillykke med fødselsdagen - øv for en fødselsdagsgave.
  Dejligt at se at du havde en dejlig dag trods alt.
  Hvor er de lækre de stríkkeprojekttasker.

  SvarSlet
 12. Kære Henriette,

  Tillykke med fødselsdagen. Det lyder til, at du blev fejret godt og grundigt :)

  Øv med diagnosen - men godt, at du fik det undersøgt. Det er altid nemmere at forholde sig til problemer, når man ved, hvad de udspringer af.

  Knus Reke

  SvarSlet
 13. Hej Marianne, tusind tak :-) jo jeg fik en rigtigt god dag, med masser af overraskelser må man sige hihi.

  Taskerne er jeg vildt glad for.

  Rigtig god weekend
  Henriette .-))

  SvarSlet
 14. Kære Reke. Tak og ja det var godt jeg fik mig snøvlet sammen til at gå derhen. Nu ved jeg da hvad jeg har at holde mig til.

  Rigtig god weekend
  Knus og kram
  Henriette .-))

  SvarSlet
 15. Lige et forsinket tillykke med dagen !!

  Godt nok en kedelig besked at få... og så lige på ens fødsdag... Tavligt !!!

  Ellers ser resten af din dag dejlig hyggelig ud !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 16. Hej Julemig og tak fordi du kiggde forbi OG for din hilsen. Den er jeg bestemt glad for :))

  Det VAR en dejlig dag uanset hvad.

  I lige måde og knus
  Henriette ;)

  SvarSlet
 17. Øv for en led diagnose :-(

  Til gengæld synes jeg det er rigtig dejligt, at din familie overraskede dig, så du alligevel fik en skøn fødselsdag i går.

  De der strikkeprojekt tasker er bare rigtig skønne!

  SvarSlet
 18. Hej Jane. Ja den er jeg sgutte glad for, men jeg er vildt glad for mine gaver .-))

  SvarSlet
 19. Hej Henriette.
  Surt med diagnose, men alligevel er det nok godt at få sat ord på.

  Tillykkke med dagen i går.

  Knus fra Lone

  SvarSlet
 20. Kære Henriette :-)

  Hvor er det bare FEDT, at du - bortset fra det nedslående lægebesøg - havde sådan en dejlig dag!

  Og så vil jeg da lige pointere, at uanset om fysiske smerter opstår af noget fysisk eller psykisk, så er de stadig lige reelle! Den ene er ikke mere valid end den anden.

  Knus - og husk nu ikke at planlægge dig selv i stykker ;-)

  SvarSlet
 21. Hej Lone. Tak for din hilsen, den er jeg glad for :-)

  Mange knus
  Henriette og rigtig god weekend ik.. ;)

  SvarSlet
 22. Kære June.

  Ja, jeg er også så glad for at jeg fik sådan en dejlig overraskelse :-)

  Du har helt ret, og det skal jeg nok huske på.
  Og jeg skal også nok huske IKKE at være for ambitiøs omkring min lille tur.

  Mange knus til dig;))

  SvarSlet
 23. Et KÆMPE forsinket, men ikke mindre velment tillykke med fødselsdagen. En god en af slagsen, kan jeg se og læse ;-)) dejligt for dig...

  Men øv, at du får endnu mere sygdom indenfor døren...

  SvarSlet
 24. Sådan noget L....det har du sgutte fortjent. Men jeg er omvendt helt sikker på, at du kan tackle også det! Du er velkommen her - giv en mail eller lign. jeg har muligvis WWOOF'er eller min søn, men du ved - hvor der er hjerterum...og så et stort kompliment til familien sådan at kræse for dig!

  SvarSlet
 25. Godmorgen Kirsten. Tusind tak for din hilsen, den er jeg rigtigt glad for:))

  og ja.. Det er sgu lidt belastende..


  Knus

  SvarSlet
 26. Godmorgen lavendel.

  Ihh hvor herligt :)

  Jeg mailer dig, når jeg har lidt styr på hvornår det passer. Og ja.. ros til familien:)

  Knus.

  SvarSlet
 27. Bedre sent end aldrig.. Tillykke søde Henriette : ) Du ser glad og dejlig ud og du må huske, at du er så meget andet end sygdom. Jeg er glad for at du havde en dejlig dag ; )

  SvarSlet
 28. Godmorgen Rikke.

  Tusind tak for din søde hilsen, pyt med forsinkelsen, jeg bliver glad alligevel nemlig så :)))

  Jeg ved det, lige nu er det bare svært at overskue.

  Jeg havde en skøn dag heldigvis og så pyt med resten ik.. ;)


  Knuuus

  SvarSlet
 29. Kære Henriette, Hvis ikke jeg fik ønsket tillykke i går så vil jeg fluks skynde mig at sende dig et stort fødselsdagskram! Det lyder som en rigtig dejlig fødselsdag - lige bortset fra beskeden fra lægen :( Du "deler" jo fødselsdag med min mand - vi havde gæster i går. det var en hyggeligt aften. Jeg håber du får en skøn weekend med familien. Mange forsinkede fødselsdagshilsner :)

  SvarSlet