12 marts 2014

Find Holger

 

 

Ja det er da nemt nok!  Hvis altså man er forberedt på at vildkatten har fået hjemmefølelse..

 

IMG_4056

 

Efter endt dag i havestolen, gik jeg og pakkede sammen. Frem og tilbage mellem stue og gård. Ind og ud af dørene. Tæpper og puder, ting og sager, kaffekop og kaffekande. Midt i en bevægelse stopper jeg måbende op, for der.. helt stille, ligger Holger Hanvildkat og betragter mig og mine gerninger. På armlænet af min sofa!

 

Han plejer kun at færdes hjemmevant i køkkenet, så jeg har slet ikke overvejet muligheden af at finde ham der. Jeg spørger formanende til hans gøren og laden, men så sker det her:

 

IMG_4057IMG_4058IMG_4061IMG_4063IMG_4064IMG_4065IMG_4066IMG_4068

 

Aldrig er han da frivilligt og helt uden forvarsel, kommet og lagt sig på mig. Det er altså ikke til at stå for, og jeg er altså bare et dyrefjols. Heldigvis er han stadig mest tilpas med at gå sine egne veje, for det går bare ikke med en 100% indekat.

19 kommentarer:

 1. Han er da bare for lækker, ham Holger 😸
  Kh Charlotte

  SvarSlet
 2. Du har fået kat :-). Tillykke med ham.

  SvarSlet
 3. Jeg tror han er flyttet ind.

  SvarSlet
 4. Nu er det jo sådan med katte, at de holder til, hvor det er rart at være. Holger er ikke en stakkels vildkat, men en livsnyder, der elsker opmærksomhed. Det er dejligt med sådan en ven, men hvem har ansvaret og betaler når Holger bliver syg? Hvis han var min kat ville jeg ikke bryde mig om at en ny nabo begyndte at fodre ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er du ikke altid bare sådan lidt på tværs?

   .....

   Line

   Slet
  2. Jeg er katteejer og ved, hvad der følger med af ansvar og forpligtelser. Jeg har selv oplevet, at en hankat forsvandt og det var rigtig hårdt fordi jeg ikke vidste, hvad der var blevet af ham. Der er nogle mennesker, der har gjort Holger tam og måske savner ham. Det kan et opslag hos den lokale købmand måske afklare. Det kan godt være, at du synes at det er at være på tværs - det er i hvert fald seriøst ment.

   Slet
  3. Har Holger et hjem i området, så må set være et,,han ikke savner. Mette.

   Slet
 5. Nøj, hvor er han bare flot! Det må være hyggeligt. (-:

  SvarSlet
 6. Han kan mærke, at du har brug for en ven. Savner måske også en. :o)

  SvarSlet
 7. Han er da vidunderlig og jeg tror nu ikke at han er en rigtig vildkat..:-)
  Mon hans ejer er død eller noget lig.?
  Nyd ham mens du har ham..inden han drager afsted igen..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. det er da hyggeligt med ham holger :)

  SvarSlet
 9. det er da hyggeligt med ham holger :)

  SvarSlet
 10. Jeg ved selv hvor dejligt det er at have kat, men har du tænkt på om der er nogen der ejer den/savner den, hvis den "flytter ind" hos dig? Jeg tror ikke det er en vildkat hvis den er velnæret/velplejet og hånd-tam? Bare en tanke, som du måske også selv har haft....

  SvarSlet
 11. Jeg tror, han er blevet velnæret og nu håndtam i den tid, han har hygget sig i Henriettes have? Jeg mener at huske, han ikke så rund og veltilpas ud på de første fotos, vi har set af ham? Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 12. Jeg har lige kigget efter. Jo, på de første fotos er han skarp hen over ryggen med synlig rygrad og med dårlig pels. Han ser også mellemfornøjet ud. Det gør han så til gengæld bestemt ikke nu, han er vist kommet i himlen. Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 13. Tillykke til Holger og til dig! Det er mange gange sådan, man får kat og han ser ud til at være en rigtig flot og rolig fyr. Jeg ville ikke bekymre mig over hvis og hvis, men bare nyde, at der er opstået et godt venskab.
  Varm hilsen fra S.

  SvarSlet
 14. Kære H. Tillykke med kat. Hvor er han fin, og sin egen.

  Klem, S

  SvarSlet
 15. Holger kommer og går. Han har siden dag et huseret på matrikel med vældig ejermine, og er sjældent langt væk herfra, MEN.. han går sine egne veje. Ligger altid i nærheden af huset om natten. Han er ikke chippet og har intet halsbånd på. Pelsen er fin men den bærer præg af at han ikke har været passet pga urenheder og en let fedtet overflade. Var han mere håndtérlig fik han sig et grundigt bad og en tur til tjek hos dyrlægen, men får jeg råd må jeg nøjes med at give ham en pelskur. Her i omegnen er der et hav af vilde katte som alle strejfer rundt og een enkelt som har halsbånd på... Den eneste som får lov at opholde sig hos mig er Holger, for jeg kan altså ikke forsørge fire fem katte hihi. Hvis nogen ejer Holger, må jeg bare sige at så passer de ham ikke særligt godt, for han bærer altså præg af at være ude altid. Som sagt fordi han godt ku trænge til en omgang storvask, og ikke har fået passet pelsen.

  Tak alle samme for jeres søde kommentarer :-)
  kh Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, men så ... tillykke med Holger :) .....må I få meget glæde af hinanden...

   Slet